“Zo, die tyfus kerstboom staat” staat als platform open voor unieke en kwalitatieve gastblogs. Daarom worden er bloggers gezocht.

Als jij een gastblogger zoekt voor je eigen website, kun jij mij ook benaderen. Stuur dan een email naar elisabeth@zodietyfuskerstboomstaat.nl en vermeld in het onderwerp “Gastblogger?”. Geef een link naar jouw eigen pagina voor gastbloggers en vermeld jouw visie op ons samenwerkingsverband.

Dat gezegd hebbende…..

Hou jij van schrijven en lijkt het je leuk om je eigen gastblog op “Zo, die tyfus kerstboom staat” te lezen? Heb jij een inspirerend verhaal of beschik jij over interessante informatie, die je met anderen hier zou willen delen? Lijkt het jou leuk om een gastblog te schrijven voor ons? Je hoeft dus niet een eigen blog te hebben, zolang het maar past bij de doelstellingen en onderwerpen van ons.

Als gastblogger schrijf je onder eigen naam. Dit kan je persoonlijke naam zijn, maar ook bedrijfsmatig. Je krijgt een do-follow backlink met je gewenste anchor tekst. Maar nog belangrijker: je spreekt een nieuwe doelgroep aan en kunt jezelf als kennisspecialist positioneren.

Als gastblogger denk je mee met ons blog (check ook de ‘over mij‘ pagina om meer te weten te komen over ons). Je brengt jezelf onder de aandacht, op een dusdanige manier dat het iets toevoegt. Zorg ervoor dat je content anders is dan dat van anderen (uniek). Probeer je eigen mening in je gastblog te verwoorden. Een spraakmakende titel zorgt er vaak al voor dat mensen nieuwsgierig raken. Deze spanning moet je proberen vast te houden in je artikel. Wees waardevol voor de lezer door hen te helpen bij hun problemen. Geef tips of oplossingen waar zij echt iets mee kunnen.

“Zo, die tyfus kerstboom staat” heeft ruim 5000 unieke bezoekers per maand

Unieke en kwalitatieve gastblogs

Een unieke en kwalitatief blog voldoet aan de volgende punten:
 • Uniek artikel (niet elders gepubliceerd) van minimaal 450 woorden
 • Je artikel of blogpost zal ook niet elders worden gepubliceerd, met uitzondering van een samenvatting elders gepubliceerd met een link naar de blogpost op “Zo, die tyfus kerstboom staat”
 • Probeer waar mogelijk altijd meningen/visies te onderbouwen met onderzoekrapporten, presentaties en/of fotoseries
 • Gebruik rechtenvrije afbeeldingen
 • In overleg kan ik interviewvragen aanleveren die je zelf vervolgens in blogvorm beantwoordt
 • Interessante invalshoek: tips, vraagstelling, column, eigen ervaringen, observatie
 • Onderwerp of thema: Geweld in relatie (narcist, verbaal geweld, huiselijk geweld, etc), Relatieproblemen (eenzaam, ongelukkig, ruzie, etc), Scheiden (ouderverstoting, omgangsregeling, etc), Voorbij liefdesverdriet (troostrelaties, rouwproces) en Gelukkig zijn (grenzen stellen, zelfvertrouwen, etc)

Wat wij jou leveren

 • Wij schrijven voorafgaand aan jouw blogpost een inleidend woordje. Wij maken de lezer duidelijk dat het unieke content is, waarom wij jou als gastblogger willen en we maken de lezer warm om ook jouw blog te ontdekken. Dit vergroot traffic naar jouw eigen blog (als je deze hebt), vergroot jouw expertstatus en wij laten van onze kant zien dat wij niet zomaar iedereen een gastblog laten schrijven en het echt uniek en kwalitatief is.
 • Op onze Facebook pagina plaatsen wij een link naar een blogartikel van de website. Dit doen wij door een wervende tekst en een link naar de blogpost. Er komt ook een verwijzing naar de gastblogger in de begeleidende tekst. Let wel op dat je als gastblogger actief bent wanneer er reacties binnen komen.
 • Jouw artikel wordt nagekeken op spelling en grammatica. Tevens wordt het artikel SEO technisch aangepast wanneer nodig. Dit op basis van het (ingestuurde) zoekwoord.

Bloggers gezocht

Heb je interesse om bij ons als gastblogger op te treden? Geweldig fantastisch!

Breng ons op de hoogte van je voorstel:

 • Lever een artikel in met een uitgelichte afbeelding die wordt gebruikt op de website en ter promotie op onze sociale media. Wij voegen zelf de titel toe aan deze afbeelding.
 • Door het versturen van je blogpost aan ons, bevestig je dat je over de afbeeldingen en de content die je verstuurt alle rechten hebt, en dat die geen merkrecht, copyright, privacy of enige andere rechten van personen of bedrijven schenden.
 • Geef duidelijk aan per mail en boven je ingestuurde artikel, wat je keyword is (je zoekwoord).
 • Schrijf een paar regels over jezelf en stuur dit mee. Onderaan elke gastblogpost staat kort een stukje over de schrijver van het artikel. Vertel in vier korte regels wie je bent en eventueel een link naar jouw website. Vergeet ook niet om een foto van jezelf mee te sturen in PNG formaat. We zien graag je gezicht bij jouw artikel.
 • Bij een eigen blog willen wij daar graag van op de hoogte zijn. Vermeld je blog daarom ook in je email.
 • Heb je nog niet eerder bij ons gepubliceerd, dan ontvangen wij graag een korte bio met vierkante foto (140 x 140 px) van jezelf en links naar je blog, Twitter en Facebook.
 • Je kunt je artikel in een Word-document en bijgeleverde afbeeldingen naar ons mailen: elisabeth@zodietyfuskerstboomstaat.nl. Geef in het onderwerp aan “Bloggers gezocht”. Wij proberen binnen een week een reactie te sturen.

Je zult begrijpen dat niet alle artikelen geplaatst kunnen worden. Het is dus niet vanzelfsprekend dat je artikel zal worden geplaatst. Dit krijg je dan van ons te horen (met feedback, zodat de blogpost eventueel na aanpassing wel geplaatst zou kunnen worden).

Wat doe je als gastblogger voor ons

Bedenk wat je insteek is om blogger te worden van “Zo, die tyfus kerstboom staat”. Hoe zou willen bijdragen aan dit platform voor en over verbaal geweld in de relationele sfeer? Wil je kennis verspreiden, je ervaring delen, tips en adviezen geven, etc? Wil je dat eenmalig, om ook je eigen website onder de aandacht te brengen, een reeks, langer termijn? Check hier de mogelijkheden om bij te dragen:

Los artikel

Wil je slechts eenmalig een blogpost schrijven? Breng ons op de hoogte van je unieke artikel waarin jij jouw kennis deelt met onze lezers en jij jezelf neerzet. Je kunt ook je inspirerende verhaal insturen, om anderen de weg te wijzen wanneer ze twijfel hebben wat te doen.

Promoten website/bedrijf

Wil je een gastblog schrijven om je bedrijf/website meer naamsbekendheid te geven? Dat kan. Wij vinden het interssant om samen te werken. Wie weet komen wij samen tot een leuk idee voor een blogpost! Geschreven commercials zijn uitgesloten van promotie. Het moet ten alle tijden een toegevoegde waarde hebben.

Blogreeks

Een blogreeks zijn een vaststaand aantal blogs die je wil schrijven over een bepaald onderwerp. Elke week schrijf je het volgende artikel binnen deze reeks. Zorg dat het een onderwerp is dat je al van te voren hebt uitgewerkt, en waarvan je de structuur aan ons kunt doorgeven. Zorg dat je met passie en enthousiasme deze reeks kunt volbrengen en geen ‘moetje’ wordt. Dit gaat ten koste van de toegevoegde waarde en je schrijverstalent.

Dat betekent dat we daarna een nieuwe samenwerking kunnen aangaan, of dat dit het is.

Langer termijn

Wil je een terugkerende positie bij ons verwerven en meer betekenen dan een losstaand artikel? Waardoor je meer expert-status verwerft en er een duidelijke samenwerking ontstaat?

Dat kan!

Je krijgt een ‘schrijvers’ positie binnen de website. Dit betekent dat je zonder goedkeuring artikelen kunt plaatsen. Je krijgt een schrijvers biografie onder elke geplaatste blog te zien, die je zelf schrijft en desgewenst kan aanpassen met een eigen foto van jezelf. Onze open samenwerking krijgt een verdieping, passend bij de website. 

artikel

Plaatsing van jouw artikel

We geven altijd een reactie of we overgaan tot plaatsing of juist feedback tot wijzigingen voordat we overgang tot plaatsing.

Een gastblog zal doorgaans binnen een week na inzending geplaatst worden, soms zelfs dezelfde dag al. Hoe beter je aan bovenstaande richtlijnen voldoet hoe makkelijker het voor ons is om je blog ook daadwerkelijk snel te kunnen plaatsen. Duurt het te lang, stuur dan gerust nog even een herinnering.

Na het plaatsen van je artikel ontvang je hierover een kort mailtje met daarin ook de link naar het artikel. Natuurlijk vinden we het leuk als je een beetje in de gaten houdt wat voor een reacties er op het artikel komen. Probeer ook te reageren waar mogelijk. Daarnaast stellen we het erg op prijs als je jouw artikel ook in jouw netwerk promoot.