Zo die Tyfus kerstboom staat

In de greep van verbaal geweld, wordt jouw eigenwaarde met de grond gelijk gemaakt. Overleven is het enige nog wat jou overeind houdt, terwijl je dieper en dieper in het geweld wordt gezogen. Het web van leugens Probeert je vast te houden, wanneer je je probeert los te rukken en wilt gaan leven.

€19.99 enkel tijdens de pre-order
*Bij de koop ga je akkoord met de Voorwaarden & Condities

Zo_die_tyfus_kerstboom_staat_fin_KINDLE

Hoofdstuk 1

Wat is dit voor communicatie?!

Zelfs in de beste relatie komen er onenigheden voor, en dat is niets om je voor te schamen. Een goede woordenwisseling kan zelfs duidelijkheid creëren en voor opluchting zorgen dat je eindelijk een keer zegt wat je denkt. Het gevaar bij zo’n ruzie is de emotie die hoog op kan laaien en waarbij er dingen gezegd kunnen worden die kwetsend zijn. Dan escaleert de ruzie en ontstaat er een “huiselijke” oorlog. En wat je meestal ziet bij een oorlog is dat het ontzettend moeilijk is om vrede te creëren. De ruzies kunnen nu onderdeel van de relatie zijn geworden, onderdeel van je leven. Of denk je dat het in jouw relatie wel allemaal meevalt? Dat het niet zo erg is? Of is je schuldgevoel bij de meest recente emotionele uitbarsting zo zwaar dat je er wakker door wordt gehouden?

De gevoelens die je ervaart om welke reden dan ook, sturen je in de richting van duidelijkheid. Je wilt het begrijpen en bevatten. Je wilt het tastbaar maken, dingen de juiste plek geven en ontdekken wat voor jou het beste is. De eerste stap hierin is meteen de belangrijkste, namelijk het beantwoorden van de vraag “is er sprake van verbaal geweld in mijn relatie?” De meest confronterende vraag voor iedere relatie dat wordt gekenmerkt door onenigheden of waarbij er sporadisch emotioneel hoogoplopende ruzies zich voordoen, en ook iedere andere relatie die duidelijkheid op dit gebied nodig heeft. In dit hoofdstuk zul je deze confrontatie aangaan en jezelf bewust maken van jouw relatie, door duidelijkheid te creëren omtrent verbaal geweld.

Overzicht & Preview

6 hoofdstukken

30 koppen

Hét boek over verbaal geweld binnen de relationele sfeer, waarin je de kracht en gevolgen van deze vorm van huiselijk geweld leert kennen in duidelijke taal op basis van eigen kennis en ervaring, en andere experts door middel van interviews. Deze schijnbaar ontastbare vorm van huiselijk geweld is onderdeel van onze cultuur en maatschappij en wordt tastbaar gemaakt in dit boek. Er wordt een duidelijk algemeen maatschappelijk referentiekader neergezet voor verbaal geweld binnen de relationele sfeer, waarbij ruimte is voor je eigen referentiekader.

Je persoonlijke referentiekader bepaalt hoe je de communicatie van een ander opvat. Zie het als je eigen persoonlijke rugzakje gevuld met eigen ervaringen en interpraties van deze ervaringen. Communicatie van een ander kan hierdoor (onbedoeld) kwetsend zijn. Daarom blijft communicatie in elke relatie hét belangrijkste, want als de communicatie stopt, blijft er niets anders over dan je eigen gedachten welke verwoestend kunnen zijn.

Een rode draad kan zeer helpend zijn in het begrijpen van de relatie, als er sprake is van verbaal geweld of slechts het vermoeden hiervan. Ik miste deze rode draad. Ook al bied het internet voldoende informatie om jezelf in te kunnen bedelven, het is nog niet dé rode draad. Dit gemis van gebundelde kennis, was aanleiding om dit boek te gaan schrijven. Nu heb jij een kans gekregen om een rode draad in de relatie te leggen, bewust te worden en actiepunten te kunnen doorvoeren.

Voorbeeld pagina’s

zdtks h2
stelsmatige zetten
Barsten in de liefde
Rechtsgang

Ik heb nog geen ander boek kunnen vinden die dit onderwerp behandelt. Ik kijk daarom erg uit naar dit boek.

Astrid

Mijn huwelijk is niet wat het moet zijn en ik weet niet meer wat ik moet doen. Dit boek zou mij inzichten kunnen geven om verder te kunnen.

Marloes

Het wordt tijd dat dit boek op mijn deurmat mag vallen. Ik kan niet wachten op de inhoud. Ik denk dat het waardevol is voor velen.

Jessie

Mis hem  niet!

Laat je email achter, zodat je als een van de eerste de kans krijgt om het boek als pre-order te bestellen voor €19.99. Na uitgave, stijgt de prijs naar €24.99. Wees er dus op tijd bij en mis hem niet!

Zo_die_tyfus_kerstboom_staat_fin_KINDLE