Leer jezelf om niet verloren te gaan in het web van wrede woorden!

- De kracht en gevolgen van verbaal geweld -

Door het lezen van dit boek leer je:

 • Herkenning: wat verbaal geweld is en welke vernietigende kracht het heeft
 • Bewustwording: deze kennis te gebruiken om herhaling te voorkomen
 • Actie: welke stappen je kunt zetten om jouw leven te gaan leven

Wat zou het voor jou betekenen om niet verloren te gaan in het web van wrede woorden?

Zou het van invloed zijn op jouw eigenwaarde? Zou het je bewustwording vergroten en je innerlijk stem meer volume geven? En als je denkt dat dit kan, hoe kun je het dan zich laten voordoen?

Wat als ik je vertel dat met mij, vele andere voorbij het web van wrede woorden zijn gegaan. Dat ik van mening ben dat ook jij niet verloren hoeft te gaan in het web van wrede woorden? Geloof je mij?

In de greep van verbaal geweld, wordt jouw eigenwaarde met de grond gelijk gemaakt. Overleven is het enige wat je overeind houdt, terwijl je dieper en dieper in het geweld wordt gezogen. Het web van leugens probeert je vast te houden, wanneer je je probeert los te rukken en wilt gaan leven.

Over de auteur

Elisabeth is een alleenstaande moeder van twee meiden. In 2012 heeft zij de moedige stap gezet om uit haar relatie van verbaal geweld te stappen. Toen zij besefte dat Nederland verbaal geweld bagatelliseert, is ze het online platform www.zodietyfuskerstboomstaat.nl gestart. Nu geeft ze advies aan lotgenoten, is ze gastspreker, heeft ze haar e-boek "Leven na Verbaal Geweld", over haar persoonlijke ervaringen na verbaal geweld online en is ze een coaching in Veenendaal begonnen met een vriendin, True Color Women.

Een gezonde relatie haalt je niet naar beneden. Het inspireert je om beter te zijn.

Over 'Zo, die tyfus kerstboom staat':

Wanneer je je los wilt rukken uit het web van leugens, is dat een moedige stap in een maatschappij met het armoedige antisociale overlevingsprincipe: "ieder voor zich". Je stapt van de ene in de andere emotionele rollercoaster. Je begint te beseffen waar je uit bent en leert dat je los kan komen uit de greep van verbaal geweld.

Wanneer je de eerste bladzijden tot je neemt, besef je wat verbaal geweld is. Twijfel slaat om in bevestiging. Verwarring wordt herkenning. De confrontatie maakt je bewust wat verbaal geweld voor jou heeft betekend.

Je ontdekt de realiteit van en over verbaal geweld. 


Als jij je email adres achter laat hierboven, ben je verzekerd van een exemplaar van de eerste druk. Dit exemplaar zal jouw unieke exemplaar worden bij publicatie van het boek. Tevens zul je een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor de boek lancering.

Dat wil je toch niet missen?

Dit zijn de drie pijlers waaruit het boek zal bestaan:

 • HERKENNING

  Relaties die gebukt gaan onder het juk verbaal geweld, lijden in stilte en verdwijnen achter de deur van hun huis. Ze zien de ernst niet van de situatie. Ze erkennen het ook niet als zijnde huiselijk geweld. Daarvoor moet je toch echt eerst serieus in elkaar voor zijn geslagen, tenminste dat is wat vaak wordt gedacht.

  “Een tong heeft geen botten, maar kan een hart breken”

 • BEWUSTWORDING

  In een relatie met geweld, voel je je vaak ongemakkelijk. Op alle manieren die je tot je beschikking hebt, probeer je het ongemak weg te nemen. Je geeft zelfs jezelf. Je weet niet goed meer wie je bent, wat je wilt en hoe je dat voor elkaar krijgt. Je weet wel heel goed hoe je het moet overleven.

  “Wanneer iemand van jou houdt, zijn woorden niet nodig. Het is te zien aan hoe iemand jou behandelt”

 • ACTIE

  De keuze gemaakt. Genoeg is genoeg. In de meeste gevallen betekent dat het einde van de relatie en de vrijheid van het nieuwe leven. Al balancerend verken je het leven zonder hem, in hoeverre dit kan. Met vallen en opstaan ga je door de rollercoaster heen van emoties en laat je los. Je leert te accepteren van wat er is in het nu.

  “Respecteer jezelf door weg te lopen van datgeen dat je niet langer dient, ontplooit of je gelukkig maakt”

Laat een reactie achter van jouw verwachtingen van het boek: