verbaal geweld

Gastspreker Verbaal Geweld

In de huidige maatschappij wordt er geen kader gegeven wat verbaal geweld is. Er is geen aandacht voor, waardoor vrouwen twijfelen aan zichzelf. Is de wereld gek of ben ik gek?

In deze presentatie, als “gastspreker verbaal geweld”, bespreek ik wat verbaal geweld is, de gevolgen van het geweld en wat je kan doen. Je herkent verbaal geweld en weet dat je niet gek bent.

Presentatie overzicht

  1. Mijn verhaal. Start met herkenning, mijn persoonlijke verhaal. Een korte introductie van mijn achtergrond en mijn motivatie om op het podium te staan.
  1. Verbaal geweld. Bespreken wat verbaal geweld is. Het bespreken van de drie belangrijkste vormen van verbaal geweld op basis van de gehouden interviews.
  1. Schelden. Er zijn onderzoeken gedaan naar schelden. Deze onderzoeken laten de reactie in de hersenen zien wanneer er wordt gescholden. Ze laten de kracht van schelden zien en de destructieve gevolgen.
  1. Gevolgen verbaal geweld. Verdieping op mijn eigen verhaal. Daarnaast ga ik in op de gevolgen binnen de relatie, voor de partner en de kinderen. De kinderen worden verdeeld in getuige van verbaal geweld tussen partners en het slachtoffer van verbaal geweld.
  1. Lovesick. Belangrijk is dat uit voorgaande duidelijk wordt dat de liefde in een relatie van verbaal geweld, ziekmakend is. Binnen de relatie is er niemand die er ‘beter’ van wordt. Dat wordt hier verduidelijkt.

Ik sluit af met een inspirerende quote welke mij heeft geinspireerd om op de weg door te gaan die ik ingeslagen was. Gevolgd door een uitdaging: “je bent hier niet bij toeval”. Vandaag is jouw start om jouw plek in te nemen om naar het volgende level te gaan om de vruchten te plukken van wat je begonnen bent.

Doelgroep

Iedereen die verbaal geweld bespreekbaar wil maken. Zij die nog in een relatie zitten en zich beginnen te onderwijzen welke weg ze willen inslaan. Gescheiden personen die de kracht en gevolgen van verbaal geweld zijn ondergaan. Hulpverleners die vanuit een andere invalshoek naar ‘verbaal geweld’ willen kijken.

Beoogde resultaten als gastspreker huiselijk geweld

  • het publiek (h)erkent de kracht en gevolgen verbaal geweld door het weghalen van het persoonlijk referentiekader en het plaatsen van verbaal geweld in een maatschappelijke norm
  • het publiek is er van overtuigd dat verbaal geweld bespreek kan worden gemaakt en deelt het belang van het bespreekbaar maken ervan
  • het publiek is geinspireerd om daadwerkelijk stappen te gaan nemen voor zichzelf

Autoriteit op verbaal geweld

– ik heb de website opgebouwd van niets en kruig nu ongeveer 5000 unieke bezoekers per maan. Er vragen mensen mijn advies op de website en per mail.

– ik heb een groeiend aantal social media volgers op facebook

– tevens heb ik al ruim 8 interviews afgenomen voor het schrijven van mijn boek “Zo, die tyfus kerstboom staat

– mijn website is onder andere aangehaald als achtergrond informatie in scripties en een cursus van een steunpunt huiselijk geweld

– het boek “Zo, die tyfus kerstboom staat!” is in ontwikkeling

De 3 onderwerpen

gastspreken emotioneel geweld

Emotioneel geweld: de weerstand om uit de relatie te stappen

Veel relaties houden stand op een overlevingsmodus. De luchtkastelen zijn de drijfveer, ondanks de momenten dat je het niet meer red. Hoe komt het dat je niet stopt op die momenten dat je aan de afgrond staat?

Lees meer over de presentatie…

gastspreken huiselijk geweld

Huiselijk geweld: Het rouwproces

Na een scheiding zijn slachtoffers geneigd om terug te gaan of op zoek te gaan naar de rechtvaardiging om dat juist niet te doen. Hoe ga je om met de T-splitsing die je faced?

Lees meer over de presentatie…