logo

Gastspreker emotioneel geweld: De weerstand om uit de relatie te stappen

gastspreker emotioneel geweld weerstand uit de relatie

Samenvatting

Veel relaties houden stand op een overlevingsmodus. De luchtkastelen zijn de drijfveer, ondanks de momenten dat je het niet meer redT. Hoe komt het dat je niet stopt op die momenten dat je aan de afgrond staat?

In deze presentatie geef ik, als “gastspreker emotioneel geweld”, inzichten van de geweldsspiraal en zijn zuigingseffect. Ik leg uit hoe je steeds verder raakt van je zelf, wat je drijft om te blijven en hoe je de cyclus kunt doorbreken.

Presentatie overzicht

  1. Mijn geweldsspiraal. Start met herkenning, mijn persoonlijke verhaal. Een korte introductie van mijn achtergrond en mijn motivatie om op het podium te staan.
  1. Emotioneel geweld. Bespreken wat emotioneel geweld is. Ik ga in op de kracht en gevolgen van emotioneel geweld. Wat het echte doel is van deze vorm van geweld.
  1. Geweldspiraal vs geweldcirkel. Veel instanties en hulpverleners praten over het begrip ‘geweldcirkel’. Ik leg hier uit dat de geweldspiraal veel toepasselijker is en wat de kracht is van deze spiraal..
  1. Luchtkasteel. De waarheid van het luchtkasteel wordt hier belicht. Hoe het luchtkasteel wordt gebouwd, waar het uit bestaat en waarom het nooit meer wordt dan lucht..
  1. Doorbreken van de spiraal. Belangrijk is dat uit voorgaande duidelijk wordt de relatie een destructief zuigingseffect heeft. Hier krijg je duidelijke handvatten aangereikt hoe je de spiraal doorbreekt.

Ik sluit af met een opmerking welke mij heeft gepusht om de twijfel de baas te zijn. Gevolgd door een uitdaging: “je bent hier niet bij toeval”. Vandaag is jouw start om jouw plek in te nemen om naar het volgende level te gaan om de vruchten te plukken van wat je begonnen bent.

Doelgroep

Iedereen die verbaal geweld bespreekbaar wil maken en inzicht wil verkrijgen in een relatie van geweld.. Zij die nog in een relatie zitten en zich beginnen te onderwijzen wat voor soort relatie ze nu hebben. Gescheiden personen die de kracht en gevolgen van verbaal geweld zijn ondergaan en zich los hebben gemaakt van het zuigingseffect. Hulpverleners die vanuit een andere invalshoek naar ‘verbaal geweld’ willen kijken.

Beoogde resultaten als gastspreker emotioneel geweld

  • het publiek (h)erkent de kracht en gevolgen verbaal geweld door het zichtbaar te maken met behulp van de geweldspiraal
  • het publiek is er van overtuigd dat het bouwen van luchtkastelen het tegenovergestelde oplevert dan wat het oogt
  • het publiek is geinspireerd om daadwerkelijk stappen te gaan nemen voor zichzelf

 

Autoriteit op verbaal geweld

  • ik heb de website opgebouwd van niets en ik krijg nu ongeveer 5000 unieke bezoekers per maand. Er vragen mensen mijn advies op de website en per mail.
  • mijn website is onder andere aangehaald als achtergrond informatie in scripties en een cursus van een steunpunt huiselijk geweld

 

gastspreker boek mij nu

Andere presentaties

verbaal geweld_de kracht en de gevolgenVerbaal geweld: De kracht en gevolgen

In de huidige maatschappij wordt er geen kader gegeven wat verbaal geweld is. Er is geen aandacht voor, waardoor vrouwen twijfelen aan zichzelf. Is de wereld gek of ben ik gek? Lees meer over deze presentatie


huiselijk geweld rouwprocesHuiselijk geweld: het rouwproces

Na een scheiding zijn slachtoffers geneigd om terug te gaan of op zoek te gaan naar de rechtvaardiging om dat juist niet te doen. Hoe ga je om met de T-splitsing die je faced? Lees meer over deze presentatie


 


UA-47091804-2