huiselijk geweld

Gastspreker Huiselijk Geweld

Na een scheiding zijn slachtoffers geneigd om terug te gaan of op zoek te gaan naar de rechtvaardiging om dat juist niet te doen. Hoe ga je om met de T-splitsing die je faced?

In deze presentatie ga ik, als “gastspreker huiselijk geweld”, in op het willen labelen van de gedragingen die zoveel schade hebben verricht. Wat de achtergrond is van het willen begrijpen. Ik leg uit wat verschillende labels kunnen zijn en het effect hiervan. Ik maak de T-splitsing inzichtelijk.

Presentatie overzicht

1. Het rouwproces. Wanneer je de stap zet om de cirkel te doorbreken, begint een proces dat je kunt vergelijken met een rouwproces. Deze stappen neem ik hier door.

2. De zin van dit alles. In deze fase van het rouwproces voel je je machteloos en wil je controle over het verdriet. Je gaat vaak uitzoeken wat er aan de hand is geweest en herpakt jezelf.

3. Labelen. Tijdens het proces ga je het beestje een naam geven. Een drietal belangrijke labels ga ik bij langs en leg uit wat het nut is van labellen.

4. Twijfels om terug te gaan. Het moment dat het allemaal maar een film lijkt en je gewoon terug naar de geschetste realiteit kan gaan. Hoe ga je om met twijfels en waar vind je de kracht? Ik geef je inzichten en handvatten om kracht te vinden en in de realiteit te blijven.

5. Hedendaagse toekomst. De kracht van het rouwproces is dat het je brengt waar je wilt zijn. Ik ga dieper in op de acceptatie van het verleden, en de orientatie en uitdaging van de toekomst. Het belang van het leven in het heden.

Ik sluit af met een opmerking van een hulpverlener welke mij op het spoor van acceptatie heeft gezet en de deur naar de toekomst heeft geopend. Gevolgd door een uitdaging: “je bent hier niet bij toeval”. Vandaag is jouw start om jouw plek in te nemen om naar het volgende level te gaan om de vruchten te plukken van wat je begonnen bent.

Doelgroep

Iedereen die het leven na huiselijk geweld inzichtelijk wil krijgen. Zij die nog in een relatie zitten en zich angstig voelen wat er daarna op hen wacht. Gescheiden personen die de kracht vonden om zich los te maken van huiselijk geweld. Hulpverleners die inzicht willen krijgen in de stappen na huiselijk geweld.

Beoogde resultaten als gastspreker huiselijk geweld

– het publiek (h)erkent het rouwproces na huiselijk geweld

– het publiek is ervan overtuigd dat er een leven is na huiselijk geweld en om daar te komen bepaalde stappen genomen moeten worden in het proces

– het publiek is geïnspireerd om daadwerkelijk stappen te gaan nemen voor zichzelf om naar het volgende level te gaan

Autoriteit op verbaal geweld

– ik heb de website opgebouwd van niets en kruig nu ongeveer 5000 unieke bezoekers per maan. Er vragen mensen mijn advies op de website en per mail.

– ik heb een groeiend aantal social media volgers op facebook

– tevens heb ik al ruim 8 interviews afgenomen voor het schrijven van mijn boek “Zo, die tyfus kerstboom staat

– mijn website is onder andere aangehaald als achtergrond informatie in scripties en een cursus van een steunpunt huiselijk geweld

– het boek “Zo, die tyfus kerstboom staat!” is in ontwikkeling

De 3 onderwerpen

gastspreken emotioneel geweld

Emotioneel geweld: de weerstand om uit de relatie te stappen

Veel relaties houden stand op een overlevingsmodus. De luchtkastelen zijn de drijfveer, ondanks de momenten dat je het niet meer red. Hoe komt het dat je niet stopt op die momenten dat je aan de afgrond staat?

Lees meer over de presentatie…

gastspreken verbaal geweld

Verbaal geweld: De kracht en gevolgen

In de huidige maatschappij wordt er geen kader gegeven wat verbaal geweld is. Er is te weinig aandacht voor, waardoor vrouwen twijfelen aan zichzelf. Is de wereld gek of ben ik gek?

Lees meer over de presentatie…