logo

Steunpunt Huiselijk Geweld Amsterdam

Oriënterend gesprek met medewerkers van het steunpunt huiselijk geweld Amsterdam

Dit is niet een interview, slechts een weergave van een oriënterend gesprek. Mocht er een interview uit voortvloeien, dan wordt deze verwerkt in het boek “Zo, die tyfus kerstboom staat!”. De weergave geeft een blik op de mogelijkheid tot de bijdrage door middel van een interview aan het boek over verbaal geweld in de relationele sfeer.

introductie steunpunt huiselijk geweld amsterdam

Introductie

De medewerkers vinden ‘verbaal geweld‘ in de relationele sfeer een belangrijk onderwerp dat bespreekbaar wordt gemaakt. De ernst en het belang zagen ze ervan in.

Mijn eigen achtergrond maakt het boek persoonlijker. Daarnaast begrepen zij mijn insteek om door middel van interviews het bespreekbaar te maken en een objectiviteit te handhaven bij de vormgeving en samenstelling van het boek.

Voor meer informatie over het steunpunt, verwijs ik je naar de website van steunpunt huiselijk geweld Amsterdam.

interview

Het interview met steunpunt huiselijk geweld Amsterdam

Ze wilden graag hun medewerking verlenen na overleg met hun meerdere.

Ondanks dat ze het zagen zitten, heb ik nog geen berichtgeving ontvangen over een eventuele medewerking. Desondanks, was het eerste contact al vruchtbaar en interessant.

Er werd tijdens het gesprek verwezen naar de week zonder geweld. De week zonder geweld is een week met activiteiten door verschillende organisaties, om aandacht te vragen voor de strijd tegen geweld. Hierdoor wordt er gewerkt aan een grotere bewustwording. De week is een initiatief van YWCA en de campagne WE CAN.

steuntje in de rug

Tips/adviezen

Wellicht een mooi initiatief om het boek uit te brengen tijdens de week zonder geweld. Dat sluit goed aan.

De video

Er heeft (nog) geen interview plaats gevonden. Wel heb ik een video opgenomen met beelden voor en na het oriënterend gesprek.

Beelden voor en na het interview met medewerkers van Steunpunt Amsterdam: 

Gesprek met medewerkers van het Steunpunt Huiselijk Geweld te Amsterdam over verbaal geweld in de relationele sfeer. Alle interviews die zijn afgenomen, zijn verwerkt in het boek ‘Zo, die tyfus kerstboom staat!’

Zelf geïnterviewd

Wil je zelf een bijdrage leveren aan het boek door middel van een interview? Nodig mij uit en ik hoor graag je verhaal en ik ben nieuwsgierig naar de inzichten ten aanzien van verbaal geweld. Ben jij de expert die kan bijdragen? Wacht niet en stuur een mail naar elisabeth@zodietyfuskerstboomstaat.nl.

Wat vond je van het gesprek met de medewerkers van het steunpunt? Wat vond je waardevol? Wat heb je eruit gepikt? Laat een reactie achter of stuur mij een mail op elisabeth@zodietyfuskerstboomstaat.nl. Ik lees graag je input en beantwoord je verhaal.


UA-47091804-2