logo steunpunt huiselijk geweld amsterdam

Oriënterend gesprek met medewerkers van het steunpunt huiselijk geweld Amsterdam, een steunpunt welke niet meer bestaat in deze hoedanigheid.

Dit is niet een interview, slechts een weergave van een oriënterend gesprek. Mocht er een interview uit voortvloeien, dan wordt deze verwerkt in het boek “Zo, die tyfus kerstboom staat!”. De weergave geeft een blik op de mogelijkheid tot de bijdrage door middel van een interview aan het boek over verbaal geweld in de relationele sfeer.

Introductie

De medewerkers vinden ‘verbaal geweld‘ in de relationele sfeer een belangrijk onderwerp dat bespreekbaar wordt gemaakt. De ernst en het belang zagen ze ervan in.

Mijn eigen achtergrond maakt het boek persoonlijker. Daarnaast begrepen zij mijn insteek om door middel van interviews het bespreekbaar te maken en een objectiviteit te handhaven bij de vormgeving en samenstelling van het boek.

Het interview met steunpunt huiselijk geweld Amsterdam

Ze wilden graag hun medewerking verlenen na overleg met hun meerdere.

Ondanks dat ze het zagen zitten, heb ik nog geen berichtgeving ontvangen over een eventuele medewerking. Desondanks, was het eerste contact al vruchtbaar en interessant.

Er werd tijdens het gesprek verwezen naar de week zonder geweld. De week zonder geweld is een week met activiteiten door verschillende organisaties, om aandacht te vragen voor de strijd tegen geweld. Hierdoor wordt er gewerkt aan een grotere bewustwording. De week is een initiatief van YWCA en de campagne WE CAN.

voorlichting

Tips/adviezen

Het was een oppervlakkige gesprek, waar we meer het water hebben afgetast om te zien wat ze voor mij konden betekenen. Helaas is er geen vervolg op dit gesprek gekomen en bestaat het Steunpunt niet meer in de hoedanigheid van toen. 

Dootdat het een zakelijk karakter had, ontbrak de bevlogenheid om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Tips en adviezen waren dan ook meer gericht op het zakelijke aspect van het boek. Eigenlijk kwam er maar één tip naar voren:

Wellicht een mooi initiatief om het boek uit te brengen tijdens de week zonder geweld. Dat sluit goed aan.

De video

Er heeft (nog) geen interview plaats gevonden. Wel heb ik een video opgenomen met beelden voor en na het oriënterend gesprek.

Van alle informatie die ik heb verzameld bij de steupunten, heb ik een samenvattende video gemaakt. Die geeft de informatie goed weer en 3 belangrijke tips. 

Zelf geïnterviewd

Wil je zelf een bijdrage leveren aan het boek door middel van een interview? Nodig mij uit en ik hoor graag je verhaal en ik ben nieuwsgierig naar de inzichten ten aanzien van verbaal geweld. Ben jij de expert die kan bijdragen? Wacht niet en stuur een mail naar elisabeth@zodietyfuskerstboomstaat.nl.

Wat vond je van het gesprek met de medewerkers van het steunpunt? Wat vond je waardevol? Wat heb je eruit gepikt? Laat een reactie achter of stuur mij een mail op elisabeth@zodietyfuskerstboomstaat.nl. Ik lees graag je input en beantwoord je verhaal.