logo

Privacyverklaring

PRIVACYVERKLARING

Ik hecht waarde aan de privacy van “Zo, die tyfus kerstboom staat” lezers. Ik begrijp en erken dat jouw privacy heel belangrijk is. Hieronder leg ik kort uit welke informatie ik ontvang als je zodietyfuskerstboomstaat.nl bezoekt en welke stappen ik neem om je informatie te beschermen. De privacygevoelige gegevens welke “Zo, die tyfus kerstboom staat” verwerkt, worden persoonsgegevens genoemd. Het allerbelangrijkste: ik zal nooit je persoonlijke informatie gebruiken om door te geven aan derden (tenzij het mij wettelijk verplicht wordt). Jouw persoonsgegevens zijn van jou, ook de gegevens die je met ons deelt.

VERANTWOORDELIJKHEID

Als jij je gegevens deelt met “Zo, die tyfus kerstboom staat”, zijn wij daarvoor verantwoordelijk. Op het moment dat wij je gegevens met aanbieders delen, zijn wij verantwoordelijk. “Zo, die tyfus kerstboom staat” heeft dan de rol van verwerker. “Zo, die tyfus kerstboom staat” verwerkt jouw gegevens in overeenstemming met de AVG.

PERSOONSGEGEVENS

Zoals op de meeste websites, verzamel en gebruik ik je persoonsgegeven doordat je gebruik maakt van mijn blog/diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt (door een reactie te plaatsen bijvoorbeeld). “Zo, die tyfus kerstboom staat” verwerkt uitsluitend persoongsgegevens als daar een goede reden voor is, ofwel een wettelijke grondslag in de zin van de AVG. Dit gaat om:

naam
e-mailadres
IP-adres
technische gegevens van de apparatuur die jij gebruikt
surfgedrag

Zo, die tyfus kerstboom staat” bewaart je gegevens voor een termijn van 2 jaren en in het geval van een account, zolang deze actief is. Je beslist zelf wanneer je je account opzegt. Op dat moment verwijderen we al je persoonsgegevens uit onze systemen. Wij slaan in geen geval meer persoonsgegeven op dan nodig is om het doel te bereiken waarvoor deze gegevens zijn verzameld, als:

het onderhouden van onze relatie, als jou op de hoogte houden van informatie/diensten
om te communiceren met jou dmv het verzenden van digitale nieuwsbrieven en vragen te beantwoorden
om je account te beheren
om verbeteringen van onze website en dienstverlening te meten en te testen

Mijn blog heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders aan betrokken te zijn bij de onlineactiviteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met me op via bezwaar@zodietyfuskerstboomstaat.nl, dan verwijder ik deze informatie.

NIEUWSBRIEF

Zo, die tyfus kerstboom staat” kan, indien jij hiervoor toestemming hebt gegeven, per e-mail onze nieuwsbrief toesturen. Bij iedere communicatie langs deze weg wordt een afmeldmogelijkheid opgenomen, mocht je geen interesse meer hebben voor onze nieuwsbrief. Ook kun je je afmelding doorgeven aan elisabeth@zodietyfuskerstboomstaat.nl.

BESCHERMING

Zo, die tyfus kerstboom staat” neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Daarom is “Zo, die tyfus kerstboom staat” en haar subdomeinen alleen te bezoeken via een HTTPS-link, een beveiligde versie van het standaard HTTP. Dit voorkomt dat informatie die jij invoert in velden op mijn website benaderd kan worden door kwaadwillende.

COOKIES EN WEB BEACONS

Zo, die tyfus kerstboom staat” gebruikt cookies om informatie op te slaan, zoals je voorkeursinstellingen als je mijn blog bezoekt. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. Deze cookies bevatten geen persoonsgegevens en worden alleen gebruikt om het gebruik van de site gemakkelijker te maken. Het bewaart informatie over je surfgedrag. Wij weten niet wie je bent of waar je woont en dergelijke. Dat willen we ook niet weten. Voor ons is het belangrijk om je ervaring bij ons op de site zo prettig mogelijk te maken.

Als je gebruik wil maken van alle functionaliteiten van onze website, is het nodig dat je onze cookies accepteert. Bij je eerste beoek zie je een venster waarmee je de cookies kunt accepteren. Dit doe je door aan te vinken welke cookies je accepteert.

Je kunt je afmelden voor deze cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Op mijn blog worden ook cookies geplaatst door derden. In mijn geval zijn dit alleen de tracking cookies van Google Analytics, die ook je IP adres, je ISP, de browser die je gebruikt om mijn blog te bezoeken, en in sommige gevallen, of je Flash hebt geïnstalleerd. Deze gegevens gebruik ik om inzicht te krijgen in mijn bezoekers, zodat ik mijn content op mijn publiek kan aanpassen. In sommige gevallen worden algemene statistieken gedeeld met partijen waarmee ik samenwerk. Dit zijn altijd algemene en gemiddelde gegevens, zoals het gemiddeld aantal bezoekers per maand of het percentage ‘bezoekers afkomstig uit Nederland’.

Ik gebruik de volgende cookies:

Functionele cookies: dit zijn cookies die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en je gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen. Ook kan ik hiermee mijn website optimaliseren. Dit zijn analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy en waarvoor ik geen voorafgaande toestemming van je nodig heb (dit zijn algemene cookies).

Tracking cookies: ik plaats cookies die je surfgedrag bijhouden zodat ik op maat gemaakte content en advertenties kan aanbieden. Bij je eerste bezoek aan mijn website heb ik je al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor deze cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Google Analytics: op deze website worden ook cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. “Zo, die tyfus kerstboom staat” gebruikt deze dienst om rapportages te krijgen over de wijze waarop van de website gebruikt wordt gemaakt en de kwaliteit en effectiviteit te meten. Ik maak gebruik van Google Analytics op de wijze die door de Autoriteit Persoonsgegevens is voorgeschreven om te kunnen vallen onder de uitzondering in de cookiewet, waardoor ik geen voorafgaande toestemming van je nodig heb voor gebruik van Google Analytics.

Social media cookies: op deze website is het mogelijk om de blogartikelen te delen op diverse social media kanalen waaronder Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Voor het functioneren van deze knoppen wordt gebruik gemaakt van website-overschrijdende cookies – zodat de social media partij jou herkent op het moment dat jij een artikel en/of video wilt delen via social media.

Deze cookies maken het mogelijk dat ingelogde gebruikers van geselecteerde social media bepaalde inhoud van mijn website direct kunnen delen met vrienden en/of andere gebruikers. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijs ik je naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven. Let op dat deze verklaringen regelmatig kunnen wijzigen. “Zo, die tyfus kerstboom staat” heeft daar geen invloed op.

INZIEN, CORRIGEREN OF VERWIJDEREN

Je hebt áltijd het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt ervoor kiezen geen toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. In de internetbrowser kan je ook instellen dat cookies geblokkeerd worden. Het verschilt per browser hoe je dit kan instellen, de meeste browsers geven hier uitleg over in de help-functie. Als je cookies blokkeert, kan het zijn dat onze website minder goed werkt.

Je hebt het recht op gegevensoverdraagbaarheid (‘dataportabiliteit’) indien ik over digitale persoonsgegevens beschik die ik óf met uw toestemming verwerk óf verwerk om een overeenkomst die ik met je heb gesloten uit te voeren. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de digitale persoonsgegevens die ik van je bewaar in een leesbaar computerbestand naar je of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van je persoonsgegevens sturen naar bezwaar@zodietyfuskerstboomstaat.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, uiterlijk binnen vier weken, op je verzoek.

Ik wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

VERSTREKKING AAN DERDEN

Ik kan je persoonsgegevens delen met derden als dit verenigbaar is met de hierboven genoemde doelen. Verstrekking aan derden kan noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst die ik met je sluit, noodzakelijk zijn voor de behartiging van een gerechtvaardigd belang van mij, of noodzakelijk zijn om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting die op mij rust. Met bedrijven die je gegevens verwerken in mijn opdracht, sluit ik een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Ik blijf verantwoordelijk voor deze verwerking. Buiten de voorgaande situaties verstrek ik jouw persoonsgegevens alleen aan andere derden met jouw nadrukkelijke toestemming.

Als een deel van dit bedrijf of het hele bedrijf wordt verkocht, verhandelen we ook persoonsgegevens en worden gebruikt in overeenstemming met deze verklaring.

WEBSITES VAN DERDEN

Zo, die tyfus kerstboom staat” kan links bevatten naar websites van derden of diensten die niet het eigendom zijn van of worden beheerd door “Zo, die tyfus kerstboom staat”. “Zo, die tyfus kerstboom staat” heeft geen controle over en neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud, het privacybeleid of de praktijken van websites of diensten van derden. Verder erken je en ga je ermee akkoord dat “Zo, die tyfus kerstboom staat” niet verantwoordelijk of aansprakelijk is, direct of indirect, voor enige schade of verlies veroorzaakt of vermoedelijk veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of het vertrouwen op dergelijke inhoud, goederen of diensten die beschikbaar zijn op of via dergelijke websites of diensten. Ik adviseer je om de bepalingen en voorwaarden en het privacybeleid van websites of diensten van derden die je bezoekt te lezen.

CONTACT

Voor bezwaren mbt gegevens van minderjarigen en een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering en/of gegevensoverdraging kun je een mail sturen aan bezwaar@zodietyfuskerstboomstaat.nl.

Afmelden voro de nieuwsbrief via de afmeldmogelijkheid onder aan de nieuwsbrief of via elisabeth@zodietyfuskerstboomstaat.nl.

Als je nog meer vragen hebt over hoe “Zo, die tyfus kerstboom staat” informatie verzamelt, opslaat en gebruikt, stuur dan een mail naar elisabeth@zodietyfuskerstboomstaat.nl.

WIJZIGIGINGEN

Deze privacyverklaring kan ten allen tijden worden aangepast. Wijzigingen zullen op de website van “Zo, die tyfus kerstboom staat” worden gepubliceerd. Het is daarom aan te raden om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.


UA-47091804-2