ruzie met je vriend

Iedere relatie heeft ruzies. In iedere mens zit zelfs agressie. Een ruzie met je vriend kan je onzeker maken, beschamen en ook juist boos maken. Het kan de relatie onder druk zetten en jou aan het twijfelen maken aan jezelf, aan hem en zelfs aan de relatie. Je voelt je diep ongelukkig.

Daarentegen kan een ruzie je ook inzicht geven in de mogelijkheden van de relatie. Het geeft je een kans om met elkaar iets te overwinnen en dichter bij elkaar te komen. Daarvoor zijn twee volwassenen in de ruimte nodig die op respectvolle manier met elkaar communiceren. Als dat niet het geval is, wordt het een lastige situatie, wellicht onmogelijk.

De reden dus dat je op zoek bent gegaan naar antwoorden. Er is iets dat aan je knaagt en je wilt er meer inzicht en duidelijkheid over.

Zo wil je het liefst de ruzie met je vriend oplossen, dus kwam je hier terecht.

Maar goed dat je dit artikel bent gaan lezen, waarin het antwoord je zal verbazen en brengt tot zelfinzicht.

De impact van ruzie met je vriend

Een ruzie is niet zomaar iets en de ruzie waar jij nu inzit al helemaal niet. Het is vast niet de eerste keer dat dit gebeurd is en dat jij twijfelt aan jezelf, hem of de relatie. Misschien heb je altijd ruzie met je vriend.

Al die twijfels komen voort uit een ongelukkig gevoel en het najagen van een gelukkig gevoel. Je twijfelt aan datgene wat je vindt dat je zelf waard bent. In plaats van dat de ruzie respectvol is verlopen, ben je op zoek naar antwoorden van buitenaf om te verklaren wat er nu is gebeurd. En misschien nog wel belangrijker wat je zou kunnen doen om de ruzie met je vriend op te lossen.

De ruzie is verlopen met wrede woorden, beschuldigingen en bedreigingen over en weer. Je weet op dit moment niet waar je aan toe bent. En als je altijd ruzie met je vriend hebt, des te meer reden dat je twijfelt.

De wijzende vingertjes over en weer, laten je met het gevoel achter dat de ander wel zal veranderen. Maar….

De vos verliest nimmer zijn streken

Kun je hem wel vragen om je voortaan netjes te benaderen en respectvol te zijn? Stel dat hij dit doet. Wat doet hij wanneer de spanning toch weer oploopt? Dan komt de boosheid weer en heb je weer ruzie met je partner. Hij slaat je om de oren met manipulatieve woorden, scheldpartijen, etc om je weer naar beneden te halen. Om zo zijn gelijk te halen en twijfel te zaaien.

Of hou je jezelf voor dat de ruzie wel meeviel? Dat het niet zo erg is geweest en dat hij wel weer bijdraait. Toch heeft de ruzie met je vriendje een dusdanige impact gehad dat je op zoek bent naar antwoorden. Dus,… stelde het echt niet zoveel voor? Wees eerlijk naar jezelf!

Je wilt dit gevoel niet wat de ruzie heeft achtergelaten. Het ongelukkige gevoel. Je wilt jezelf gelukkig voelen en vraagt je af of dit hetgeen is wat je verdient of dat er meer voor je in het leven is. En anders is er nog de vraag of je de relatie een zwieper kan geven in de goede richting. Je vraagt je af of het weer een liefdevolle relatie wordt, zoals het in het begin is geweest.

Om te weten waar je aan toe bent en waar je staat, is het belangrijk om de ruzie met je vriend te begrijpen. En daarmee te begrijpen wat je leest. Je bent terecht gekomen op de website over verbaal geweld binnen de relationele sfeer. Verbaal geweld heeft een patroon binnen de relatie die tot doel heeft om de kern van de ander te vernietigen. Dit patroon is de spiraal van geweld en kenmerkt 6 stappen:

# Geweld: de fase van de uitbarsting
# Schuld: het schuldgevoel na de uitbarsting
# Excuses: gebaseerd op het voorgaande schuldgevoel
# Normaal gedrag: er lijkt niets meer aan de hand
# Fantasie: het lijkt de goede kant op te gaan en er worden toekomstplannen gemaakt
# Spanningen: problemen veranderen de atmosfeer in de relatie

En dan herhaalt de geweldstap zich. Dit is een patroon dat zich al slechts met wrede woorden kan herhalen, waardoor je gaat twijfelen aan jezelf, hem en/of de relatie. Je voelt je ongelukkig en vraagt je af of er meer is dan dit. Herken je dit? Of stelt de ruzie met je vriend veel minder voor?

Wat als je relatie er wel zo uitziet. Dat je altijd ruzie met je vriend hebt en de ruzie met je partner verre van respectvol is? Onthoud dan goed dat je hem niet kunt veranderen! Een vos verliest wel zijn haren, maar nimmer zijn streken.

De spiraal herhaalt zich elke keer opnieuw. Jouw verlangen om van hem te houden, zorgt dat hij zich belangrijk voelt en in controle. Wanneer jij jouw partner vertelt hoe jij je voelt, of hoe jij de dingen zou willen, of hoeveel jij van hem houdt, geef je hem munitie. Hij leert namelijk nieuwe manieren om jou pijn te doen, zodat jij weer op voorspelbare manier kunt reageren en hij zijn zelfvertrouwen weer kan opkrikken.

Hij zou je zelfs kunnen beloven om in therapie te gaan om daarmee stappen te zetten in de relatie. Echter dit is vaak valse hoop, en de cyclus blijft zich voortzetten. Hij verkrijgt controle en profiteert van het verbale geweld op jou. Zo voelt hij zich meer in controle van zijn gedachten en acties.

vragen en antwoorden

In controle

En wat doe jij? Jij volgt hetzelfde patroon wat voor hem zo vertrouwd is. Je kunt gaan huilen, gaan schreeuwen, maar in alle gevallen ga je met een open hart terug naar hem, om zeker te weten dat hij nog van je houdt. Dat is een boost voor zijn zelfvertrouwen.

Dus wat doe jij nu in deze ruzie met je vriendje? Ga je weer met open hart naar hem terug? Je bent met een reden op zoek naar antwoorden, voor de twijfel die je hebt. Het begint allemaal met inzicht en accepteren van de situatie en de relatie. Hij zal niet veranderen, tenzij dit iets is vanuit hemzelf.

Waar je wel controle over hebt, ben jezelf. Je kunt jezelf veranderen in de relatie of je stapt eruit en verandert daarmee ook de situatie. De controle over jezelf, heeft je op deze zoektocht gestuurd. Wat zou je aan jezelf kunnen en willen veranderen?

Dit is geen strikvraag ten behoeve van de relatie. Dit is een vraag betreffende zelfkennis

Heb je al antwoorden?

In het artikel “3 dingen die je moet weten wanneer je ongelukkig in relatie bent” worden de 3 dingen onthult wanneer je je ongelukkig in relatie voelt. Want als je eerlijk bent naar jezelf, dan zou je je in de relatie allerminst ellendig moeten voelen. Je zou je namelijk beter moeten voelen over en met jezelf in een relatie. Check de 3 onthullende dingen en herken jouw relatie:

#1 Je bent jezelf kwijt
#2 Je speelt met de gedachte van een ander leven
#3 Je houdt jezelf voor dat het zo slecht nog niet is

Ben je er al aan toe om jouw relatie te herkennen? Wat ga je doen met de ruzie met je vriend? Kan je de ruzie met je vriend oplossen of accepteer je dat er altijd ruzie is met je vriend en ga jij je eigen geluk achterna? Laat een reactie hieronder achter.